Selecteer een pagina

In mijn vorige blog heb ik jullie verteld hoe ik weer positief in het leven ben komen te staan door middel van Aroma Freedom Techniek.
Heb je de blog nog niet gelezen? Lees hem dan eerst, zodat je begrijpt waar ik het in deze blog over heb. Ik neem jullie mee tijdens een AFT sessie over het pesten.

Pesten op de basisschool
Op 24 februari 2020 had ik mijn 1e AFT sessie waart het pesten behandeld werd.
M. mijn mindset coach, vroeg mij om te vertellen hoe heftig ik het pesten op de basisschool vond.
Ik gaf aan een 9. Ze vroeg me vervolgens welke negatieve gedachte er bij mij boven kwam als ik eraan dacht. Ik zei: “Waarom ik?” Het gevoel wat ik erbij had was machteloosheid en dat voelde ik in mijn buik.

Lading op nul brengen
Vervolgens vroeg ze mij de olieblend (memory release blend) erbij te pakken. Deze olie heb ik gecupt en daarna geïnhaleerd. Ik kreeg mooie inzichten bij het inademen en merkte dat er een last van mijn schouders viel.

Na het inademen mocht ik nogmaals aangeven hoe heftig ik het pesten op de basisschool nog vond. Ik gaf aan een 4. Het cijfer was dus al gedaald.
Na nog twee rondes olie inademen was ik zover dat de emotionele lading 0 was ofwel neutraal.

Mooie inzichten
Nadat ik de lading van de situatie van het pesten op de basisschool had afgehaald heb ik de inzichten op een rijtje gezet. Ik had het volgende opgemerkt:
– Je mag zijn zoals je bent
– Ik ben wie ik ben, mijn unieke ik
– Je bent een voorbeeld voor anderen
– Gebruik het pesten als kracht

Ik ben wie ik ben Gepest als kind

Pesten op het voortgezet onderwijs
Op 24 februari hebben we ook de emotionele lading van het pesten op de middelbare school afgehaald. Deze situatie was voor mij een stuk heftiger. Ik begon met een cijfer 8 op de schaal van 0-10 (0-niet heftig, 10 zeer heftig).

In vier ademrondjes met oliën had ik de lading van 8 naar 0 gebracht. Wat ben ik mezelf tegengekomen tijdens het weghalen van de emotionele lading.
Ik wist niet dat ik hier nog zoveel moeite mee had.

Nieuwe inzichten
Toen de emotionele lading van het pesten op de middelbare school af was heb ik voor mezelf een s gekeken tot welke inzichten ik was gekomen. Dat waren de volgende:
– Je mag hulp aanvaarden van anderen
– Je staat er niet alleen voor
– Ga je eigen weg en geloof in jezelf
– Jij kunt dit!

Leeg en neutraal
Na de AFT sessie was ik helemaal gesloopt. Alle energie was in de sessie gaan zitten. Toch ben ik blij dat ik het heb gedaan. De situaties zijn nu leeg en neutraal. Het voelde ook leeg in mijn hoofd.

Na een uur merkte ik dat er eigenlijk geen leegte is. Er is juist ruimte ontstaan. Ruimte voor positieve gedachten, maar ook voor negatieve gedachten. Ik heb weer een laagje weggehaald en daaronder zit vaak weer iets verstopt.

AFT Gepest als kind

Er is ruimte ontstaan
Ik ben blij dat er door de AFT-sessies ruimte ontstaat. Die ruimte heb ik ook nodig om te groeien. Het leven is een groeiproces, maar je moet niet te snel willen gaan. Ik ben soms wel eens in staat om de ruimte direct op te vullen met iets anders,. Terwijl ik beter kan genieten van de ruimte die er is ontstaan. Even niks geen negatieve stemmetjes die me bezighouden.

Zoals jullie hebben kunnen lezen is het een fijne AFT sessie geweest en heb ik de emotionele lading van het pesten op de basisschool en op de middelbare school af kunnen halen.
Hiermee ben ik er nog niet. Er is nog meer werk aan de winkel en daar ben ik me terdege van bewust.
Vandaar dat ik ook heb gekozen voor het traject Ondernemen vanuit je zielsmissie.
In dat traject zal ik jullie meenemen in een latere blog.

Wat vond jij van deze blog? Laat het me weten in de reacties.