Selecteer een pagina

Door het pesten ben ik heel onzeker geworden en heb ben ik gaan doemdenken. Het pesten heeft veel kapot gemaakt. Toch ben ik nu zover dat ik weer positief in het leven sta en met vertrouwen de  toekomst tegemoet zie. Wil je weten hoe ik dat heb gedaan? Lees dan deze blog.

Een sprong in het diepe
Het begon allemaal met een bericht op Facebook dat M. een AFT groepssessie ging doen. Ik had één keer eerder een AFT sessie gehad, maar dat was al even geleden.
Nieuwsgierig als ik was besloot ik de sprong in het diepe te wagen en me in te schrijven voor de sessie van 19 november 2019. Ik kende haar verder niet, dus ik wist niet of het zou klikken en of ik daadwerkelijk blokkades kon gaan wegnemen.

Aroma Freedom Techniek
Nu hoor ik je denken. Wat is AFT? AFT staat voor Aroma Freedom Techniek. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van geuren met als doel je hersenen te kalmeren. Op die manier heb ik blokkades aangepakt en negatieve gedachten opgeruimd.

 

AFT Gepest als kind

Groepssessie of toch individueel?
Toen het 19 november was merkte ik bij mezelf enige spanning op. Moest ik dit wel doen? Was het niet beter om voor een individuele sessie te kiezen? Maar ja, wie A zegt, moet ook B zeggen.
Zo gezegd zo gedaan. Ik ben die avond met mijn vooraf opgestelde doel aan de slag gegaan.

Mijn doel was: “Ik bewaak altijd en met gemak mijn grenzen.” Het doel had van mij het cijfer 2 gekregen.

Bij AFT werk je met doelen die je een cijfer geeft tussen de 0 en 10. Mijn mindsetcoach heeft aangegeven dat het handig is om met een doel te werken dat een cijfer lager dan 5 heeft, dan kun je ook echt groei ervaren.

Aan de slag
De sessie was goed te doen, al had ik na die tijd heel erg veel hoofdpijn. Ik voelde wel verandering en merkte dat ik de dagen erna makkelijker mijn grenzen aan kon geven.
M. haar tip was om voldoende water te drinken, eventueel met een druppel Lemon olie erin, om het lichaam te zuiveren van alles wat er loskomt.

Maar ja, hoe nu verder? Ik heb lang getwijfeld wat ik nu wilde, want ik vond de sessie achteraf gezien best wel heftig. Wilde ik dit nog een keer of was het voor nu genoeg?

Na lang wikken en wegen op 3 januari 2020 toch besloten om een individueel traject in te gaan om echt aan mezelf te gaan werken.

 

AFT traject Gepest als kind

Mijn intake
Op 13 januari was het dan zover. De intake met M. Ze vroeg me de hemd van het lijf. Dat vond ik niet erg, want zo kreeg ze inzicht in wat er allemaal speelt. Wat kwamen er veel dingen bij mij naar boven.

Ik dacht van het pesten dat ik het wel verwerkt had. Nou, mooi niet. Dat kwam als een van de grootste dingen naar voren. Gelukkig had ik een traject van 5 sessies te gaan, dus kon ik ook met het pestverleden aan de slag.

Aan het eind van de 1e sessie heeft M. mij gevraagd een affirmatie voor de komende periode op te stellen. Mijn affirmatie werd: “Ik zorg goed voor mijzelf.” Daarbij had ik een passende olie, Transformation, gekozen. Eén druppel op mijn hand, dan cuppen (handen over je neus doen) en de olie inhaleren om de affirmatie kracht bij te zetten.

Naast de affirmatie had ik ook een actieplan opgesteld voor de periode daarna. Eén van mijn actiepunten was mindfulness oefeningen doen. Een andere was 5 x 55 (5 dagen lang, 555 keer je affirmatie opschrijven) te doen.

2e sessie
Op 27 januari, twee weken later, had ik mijn 2e AFT sessie. Nu ging het echte werk beginnen. De negatieve lading van gedachten afhalen. Ik ben gestart met de gedachten die er waren op medisch gebied. Ik bleek heel veel gedachten te hebben waar de negatieve lading vanaf gehaald diende te worden.

Het pesten is tijdens de 2e sessie niet eens aan bod gekomen, althans niet om de negatieve lading van gedachten af te halen die ik door het pesten had ontwikkeld.
Ik merkte echter wel dat er ruimte was ontstaan en ik beter in mijn vel zat.

De affirmatie na de 2e sessie was: “Ik ben goed zoals ik ben.” Deze affirmatie heb ik kracht bijgezet door de olie Believe te gebruiken. Het gaf me een boost om ook echt te geloven dat ik goed ben zoals ik ben.

Zoals je kunt lezen brengt de AFT mij heel erg veel. Wat het mij daadwerkelijk heeft opgeleverd aangaande de gedachten rondom het pesten beschrijf ik in mijn volgende blog.

 

Believe Gepest als kind