Selecteer een pagina

“Ik besluit om vanaf nu niet meer te staan in andermans schaduw.”
Door mijn pestverleden heb ik lange tijd in andermans schaduw gestaan. Ik wilde liever niet zichtbaar zijn. Wie zat er nou op mij te wachten.
Sta jij ook nog steeds in de schaduw van een ander of durf je zichtbaar te zijn?

Eén ding weet ik zeker
Ik durf inmiddels zichtbaar te zijn. Door het zichtbaar zijn weet ik één ding zeker en dat is dat ik nu het gevoel van vrijheid mag ervaren.

De vrijheid die ik zaterdag 20 november 2021 j.l. voelde toen ik vol overgave het nummer “Gevoel van Vrijheid” zong tijdens de Singing Night bij mij in de buurt.
De vrijheid om mezelf te kunnen zijn en te zeggen: “Ik ben het waard.”

Deze Singing Night werd georganiseerd door mijn zangdocente om iedereen de kans te geven op een podium te staan. Nou, dat is haar gelukt. Met nog acht anderen ben ik uit mijn comfortzone gestapt.

Singing Night Ik zal er zijn Gepest als kind

Gevoel van vrijheid
Zingen geeft mij een gevoel van vrijheid, al heb ik dat lange tijd niet zo gezien. Ik zag muziek en zang als een medicijn en steun om verder te kunnen om mijn levensweg.
Ik gebruik het zingen al van jongst af aan als uitlaatklep, maar durfde het tot afgelopen zaterdag niet als een gevoel van vrijheid te zien.

Door mijn pestverleden zat ik nog deels gevangen in mezelf. Ik durfde mezelf niet te laten zien, laat staan de vrijheid te voelen!
Daar is nu een einde aan gekomen. Ik heb geproefd aan dat gevoel van vrijheid en daar wil ik meer van beleven.
Ik gun het anderen ook om dat gevoel van vrijheid te ervaren.

Ik realiseer me dat ik die vrijheid niet alleen verkregen heb door het zingen, maar dat er een lange weg aan vooraf is gegaan. De weg die ik noem: “Van donker naar licht.” Over deze weg zal ik nog een aantal blogs met je gaan delen.

Het is nu tijd om stralend en zelfverzekerd te zijn
Nu ben ik op een punt gekomen dat ik mijn zangkunsten met anderen ga delen.
Tijdens de Singing Night heb ik namelijk twee nummers gezongen. “Ik zal er zijn” en “Gevoel van Vrijheid.”
De opnames van “Ik zal er zijn” heb ik al via social media gedeeld.

Voor het nummer “Gevoel van Vrijheid” voelde ik dat ik moest wachten met delen.
Ik deel hem eerst middels deze blog en dan wellicht via social media.
Dit nummer ging zo diep toen ik het aan het zingen was dat het nog te spannend voelt om openbaar te delen. Toch deel ik het met de mensen die deze blog lezen.

Na een verleden van pesten en pijn is het nu namelijk tijd om stralend en zelfverzekerd te zijn.

 

Gepest als kind PNG logo

Zelfverzekerd stond ik op het podium kan ik je vertellen, ondanks het feit dat mijn zangdocente mij het lied “Gevoel van Vrijheid” als eerste liet zingen, terwijl het lied “Ik zal er zijn” als eerste op de planning stond.

Ik zal er zijn
Op het moment dat ze het lied aankondigde voelde ik twee beschermende armen om me heen. De beschermende armen die mij lieten weten dat ik dit varkentje wel even ging wassen.

Ik hoorde de negatieve stemmen in mijn hoofd niet eens meer die er eerst wel waren. “Dit lukt je niet, je hebt wat anders geoefend.”
Nee, ik hoorde alleen nog maar “Ik zal er zijn!”
Dit was zo’n mooi gevoel.

Nog niet eerder was ik zo dicht tot mijn kern gekomen. Ik voelde de vrijheid in elke vezel van mijn lichaam. Het voelde bijna magisch.
Tijdens het zingen kon ik alles van me af laten glijden en me echt richten op de zang.
Ik zat in mijn zangbubbel en vergat alles om me heen. Alleen de muziek en mijn zangstem deden ertoe.

Dat intense gevoel van vrijheid gun ik jou ook. Ga de dingen doen die je echt leuk vindt om te doen en kijk of het jou het gevoel van vrijheid kan bieden.

Ik wens je er heel veel succes mee en tot een volgende blog.

Hieronder vind je de link naar mijn opname van Gevoel van Vrijheid!