Selecteer een pagina

Ik schrijf en ik schrijf. Er komt soms geen einde aan de woorden die uit mijn pen rollen. De woorden willen er gewoon uit en ik laat het toe. Ik schrijf alles van me af.

In mijn vorige blog had ik het over het toelaten van mijn emoties. Voor mij een eerste stap op weg naar een nieuw leven. Een leven waarvan ik voel dat het bij me past. Die emoties laat ik ook toe als ik aan het schrijven ben.

Wie schrijft, die blijft
Ze zeggen vaak: “Wie schrijft, die blijft!”
Ik kan dat in mijn geval ook letterlijk zeggen. In de periode dat ik gepest ben heb ik veel in mijn dagboek geschreven. Ook heb ik destijds een verhaal geschreven zoals ik wilde dat mij leven er in de toekomst uit zou zien. Er is niks van terecht gekomen, maar dat geeft niet.

Het schrijven gaf en geeft me nog steeds heel veel rust en ruimte.
Schrijven over moeilijke en pijnlijke zaken is niet eenvoudig, maar als je het aandurft om te gaan schrijven, dan weet ik zeker dat er bij jou, net als bij mij veel mooie woorden uit je pen gaan komen.

Wie schrijft dit gepest als

Dit heeft mij geholpen 
Bij mij ging het schrijven niet van de een op de andere dag hoor. In mijn dagboek schrijven lukte nog, maar echt diep gaan?? Nee… dat heb ik echt moeten leren. Ik schreef voor 90% vanuit mijn hoofd en maar 10% vanuit mijn gevoel.

Wat mij heel erg heeft geholpen waren schrijfsessies. Schrijfsessies met een coach, maar ook sessies voor mezelf waarbij ik aan de hand van schrijfstarters, schrijfzinnen of een woord aan de slag ging.

Soms lukte het schrijven niet en baalde ik daarvan. Dan gooide ik mijn pen op de grond en raakte gefrustreerd, Dit gebeurde tot ik het kaartendeck “De moed om te schrijven” van Eveline Broekhuizen ontdekte.

Zo nu en dan trek ik een kaart als ik even vast zit. Dan word ik aan het denken gezet door de kaart en ga ik voelen wat is het wat de zin met mij doet. 9 van de 10 keer komen de woorden vanzelf.

Door het schrijven ben ik er achter gekomen dat mijn rugzak zoveel leger heb kunnen maken.
Tijdens het schrijven doorvoel ik soms ook wat mij is overkomen. Dingen vanuit het verleden, die ik dacht verwerkt te hebben, krijgen nu een plekje, omdat ik ECHT durf te voelen wat me is aangedaan.

Online schrijfsessies
Het doorvoelen is geen pretje, maar ik ben blij dat ik die tool in handen heb. Ik laat mijn emoties er zijn en schrijf alles van me af.

Het schrijven heeft er zelfs toe geleid dat ik mijn zielsmissie aan heb gepast.
Mijn zielsmissie was: “Ik coach vrouwen, om net als ik, vol zelfvertrouwen Ja tegen zichzelf te zeggen. Dat ze gaan doen wat ze ECHT willen en hun pestverleden niet meer hun leven laten beïnvloeden.” 

De nieuwe zielsmissie is: “Ik help vrouwen, om net als ik, vol zelfvertrouwen Ja tegen zichzelf te zeggen. Dat ze gaan doen wat ze ECHT willen en hun pestverleden niet meer hun leven laten beïnvloeden.” 

Het coaching stuk voelde ik niet meer en dat laat ik achter me. Het was van mij, maar die jas past me niet meer. Er kwamen alleen maar belemmerende overtuigingen naar boven en het gevoel te MOETEN en dat wilde ik niet meer.
Ik wil schrijven en mijn emoties op die manier uiten en dat jou ook laten ervaren.

Schrijven Gepest als kind

Ik gun het jou zo dat je je emoties en gevoelens aan het papier kunt toevertrouwen. Je hoeft er niet alleen mee te blijven zitten.

Misschien weet je niet waar je moet beginnen. Zoek dan hulp.
Ik kan je die hulp ook bieden in de online schrijfsessies die ik geef.
Samen met jou een onderwerp behandelen en kijken wat er naar boven komt.

Gun jezelf een schrijfsessie en zie wat het je brengt.
Klik HIER voor meer informatie.