Selecteer een pagina

Emoties doorvoelen was tot begin 2022 nieuw voor mij. Vele emoties gierden door mijn lijf, maar waar ze vandaag kwamen? Geen idee! Ik liet ze vaak voor wat ze waren, maar ja soms werden ze me zo de baas dat ik er wat mee moest.
Ik mijn vorige blog heb ik al aangegeven dat ik mijn emoties onder ogen ben gaan zien.
Daarin vertelde ik dat ik dat o.a. heb gedaan door het gebruik van muziek.
Ja, mijn emoties doorvoelen door middel van muziek.   

Gebeurd dit echt?
Tijdens het kaartkijken, wat ook een onderdeel van het VIP Trip traject was, kwam soms een liedtekst in mijn hoofd omhoog poppen. In het begin schonk ik er geen aandacht aan, maar later wel, want sommige teksten kwamen meermaals naar voren.

Eén de teksten die steeds naar voren kwam was de volgende tekst uit het nummer “Love will find you.”
When you’re in the dark with a broken heart, and you’re lonely, love will find you,
When the hurt inside makes you want to hide, you can try, but love will find you.

Ja, ook als mijn hart gebroken is door alles wat ik heb meegemaakt en ik mee eenzaam voel, zelfs dan zal de liefde mij vinden.
Als ik pijn voel diep van binnen en ik me het liefste wil verstoppen, zelfs dan zal de liefde me vinden.

Toen ik dit lied hoorde voelde ik me helemaal warm worden van binnen. Mijn hart chakra vulde zich met warme energie en liefde. Ik dacht: “Gebeurd dit echt?”
Ja, dit gebeurde echt en niet één keer, maar zelfs meerdere keren en dat is zo bijzonder.

You Say I am strong

Naast dit nummer waren er nog veel meer liederen die mij geraakt hebben en die ik gebruikt heb om mijn emoties te doorvoelen. Liederen die ik nog steeds gebruik tijdens het doorvoelen.

Tijdens zangles zet ik die teksten in om nog dichter tot mezelf te komen. Eén van de teksten is “You Say” van Lauren Daigle. Die tekst kwam zo bij mij binnen. Aan de ene kant helpt het me om dichter bij mijn verdriet en frustratie te komen en aan de andere kant geeft het ook de weg weer die ik al heb bewandeld.

“You say I am strong, when I think I am weak.”
Een regel uit het lied You Say wat mij kracht geeft. De Heer ziet dat ik sterk ben, zelfs als ik denk dat ik zwak ben, omdat ik mijn emoties durf te tonen.

In dat lied komt ook deze tekst voor “Oh I believe, what you say of me I believe!”
Zo is het ook voor mij. Ik kon eerst niet geloven dat ik sterker uit het doorvoelen van mijn emoties ben gekomen. Toch weet ik dat het wel zo is en geloof ik daar ook in.

Tijdens de Singing Night in november 2022 heb ik naast het nummer “LEF” van Karin Bloemen ook “You Say” van Lauren Daigle gezongen.

Dit nummer deel ik hieronder ter bemoediging. Weet dat ook jij er niet alleen voor staat en dat er altijd iemand zal zijn die er voor jou is.
Mijn emoties doorvoelen door middel van muziek, dat ik wat ik met deze muziek nog beter kan. Wellicht is het ook iets voor jou. Ik zou zeggen, probeer het eens en zie wat het je brengt.